Home / Introductie

Dagboek Reizen, een schatkist aan mogelijkheden

Het leven van alledag is er een die veel van een mens vraagt. Reizen is hierdoor niet langer meer een groot goed maar een genotsmiddel dat veel en vaak moet worden ingenomen.

 

Reizen, mensen ontmoeten, ontdekken

Individuele Rondreizen zijn er natuurlijk in alle soorten en maten en je kunt je afvragen hoe je je als organisatie nog kunt onderscheiden. We hebben een jarenlange ervaring, zowel met rondreizen als met de reiswereld en wat ons altijd het meest heeft aangesproken zijn de verhalen die je hoort onderweg van mensen die ook ontdekken en de laatste nieuwtjes met je delen zodat ook jij die dingen te zien krijgt.

We pretenderen echt niet dat we geen commerciële belangen hebben maar toch hebben we bij de opzet van Dagboek Reizen getracht die invsalshoek te vinden. We hebben alle reizen die we aanbieden zelf gemaakt en de meeste zeer recent. We hebben ze voor je beschreven als een reiziger met veel tips en dingen die we zelf als heel positief hebben ervaren. Ook veel anekdotes en weetjes zodat je, mocht je ons pad willen volgen alvast enig gevoel hebt bij de reis van je keuze.

 

Individuele maatwerk reizen

Wat we zelf uit Dagboek Reizen willen halen is vooral voldoening en het plezier om op persoonlijk vlak met onze klanten om te gaan. Jarenlang hebben we grote reisorganisaties geleid en het is hoog tijd voor wat reisintimiteit. We hebben daarom ook besloten om maar 250 boekingen per jaar aan te nemen. Dat houdt ons klein en zorgt er voor dat we ons kunnen wijden aan onze boekers. We willen individueel maatwerk bieden maar met een persoonlijke touch. Meer klanten kunnen we en willen we dan niet hebben. Je kunt bijna 1 op 1 de reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!) maar onze „bouwsteenformule" zorgt er voor dat je het ook anders aan elkaar kunt knopen. Mocht je daarnaast nog eigen wensen hebben dan zullen we ook die graag voor je inpassen.

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen!

Onze agenten ter plaatse zijn al jaren persoonlijke vrienden van ons en we kunnen daarom ook zonder schroom zeggen dat wat je ook bij ons zult boeken een prachtige en unieke ervaring zal worden.

Ter plaatse word je begeleid door een lokale engelssprekende gids en/of chauffeur waarvan je vaak aan het einde van de reis het gevoel zult hebben dat je een nieuwe vriend hebt gemaakt.

De individuele rondreizen die we aanbieden zijn niet gebonden aan een begrip als luxe of basic. Het is over het algemeen een mix. Zelf zijn we niet vies van een prachtige lodge op zijn tijd zeker niet als je twee dagen ervoor midden in de jungle hebt moeten kamperen. De reizen zijn ontsproten aan onze eigen wensen en zijn dus allemaal uniek!

 

Reisbewustzijn

Natuurlijk zijn wij ons als geen ander bewust dat het belangrijk is om te proberen met onze reizen lokale projecten te ondersteunen. Dit gebeurd op heel veel manieren en al onze agenten zijn sowieso zeer betrokken op lokaal niveau en ondersteunen veel projecten. Om het voor onszelf echter wat meer tastbaar te maken ondersteunt Dagboek Reizen drie projecten. Dit zijn:

  1. een project in Sri Lanka waar zeer arme families worden aangesloten op de waterleiding en elektriciteit,
  2. een project waar in de townships in Zuid Afrika kinderen kunnen deelnemen aan een voetbalcompetitie en
  3. in Costa Rica ondersteunen we een zeeschildpaddenproject in combinatie met scholing op het Osa schiereiland.

Door deze drie zeer bewuste keuzes denken wij ons kleine steentje bij te dragen. We kennen de projecten en kunnen transparantie garanderen zodat we er ook zeker van zijn dat elke euro goed wordt besteed. Als Dagboek Reizen verzorgen wij namens onszelf en al onze klanten een bijdrage die elk jaar substantieel is en waar deze projecten grote stappen mee kunnen zetten. We hebben het wel bewust zo ingekleed dat onze klanten de projecten niet bezoeken omdat we niet geloven in het “aapjes kijken” concept. Mocht je meer informatie willen hebben over een specifiek project of zelf concreet iets doen dan kun je natuurlijk bij ons terecht voor meer informatie. Zo kun je in India een lokale familie bezoeken en is er bijvoorbeeld het pack for a purpose project waar al onze klanten op een zeer verantwoorde manier hun steentje bij kunnen dragen maar dit alles natuurlijk op basis van vrijheid, blijheid!

Kijk ook eens op de websites van onze projecten:

Het project in Sri Lanka heeft geen website, aangezien we dit direct met de agent afstemmen. Mensen moeten hier de nodige papieren voor overleggen en door mensen worden aangedragen waarvan wij kunnen vaststellen dat dit zonder enige bijbedoeling gebeurd. Per casus krijgen wij volledige inzage en in overleg met de agent worden mensen al dan niet geholpen.

Mocht je meer willen weten dan kun je ons altijd bellen of mailen en we zullen dan eventuele vragen zo adequaat mogelijk beantwoorden. Extra hulp is natuurlijk altijd meer dan welkom!

SGRANVRCalamiteitenfondsKLMBijdrage Tripadvisor DagboekReizen
Prive Rondreis Zuid-oost Azië Prive Rondreis Midden Amerika Prive Rondreis India Prive Rondreis Zuid Amerika Prive Rondreis Midden-Oosten
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.